Πως βάζω Την Επιχείρηση Μου Στο Google Maps

Το Google Maps είναι μια από τις πιο δημοφιλείς και πολύ χρήσιμες εφαρμογές της Google. Αναρωτιέστε, πως βάζω το μαγαζί – κατάστημα μου στο google maps; Ή πως βάζω την επιχείρηση μου στο Google maps; Αυτό το άρθρο θα σας βοηθήσει.

Πως Βάζω Το Μαγαζί Μου Στο Google

Αναρωτιέστε, πως βάζω το μαγαζί μου στο google; Ή πως βάζω το κατάστημα μου στο google maps; Σας παρουσιάζουμε τον τρόπο με τον οποίο θα προσθέσετε την επιχείρηση σας στους χάρτες της Google έτσι ώστε να αξιοποιήσετε και να επωφεληθείτε απο τις δυνατότητες του Google My Business.

Αναζητώντας στους χάρτες – Google Maps, οι χρήστες μπορούν να βρουν πληροφορίες για επιχειρήσεις και τις υπηρεσίες τους, όπως τον τομέα τους, τη διεύθυνσή τους, την ιστοσελίδα τους, τα ωράρια λειτουργίας και πολλά άλλα στοιχεία που βοηθούν στη λήψη αποφάσεων πριν τις αγορές τους.

Υπάρχει δυνατότητα για ενημέρωση του κοινού σας για νέα προϊόντα ή τις υπηρεσίες, προσφορές η ακόμα και κάποιο event.

Για τους επαγγελματίες που επιθυμούν να προβάλλουν την επιχείρησή τους στο Google Maps, υπάρχουν συγκεκριμένα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν για μάθουν την διαδικασία για το πως βάζω την επιχείρηση μου στο Google Maps ή το πως βάζω το μαγαζί μου στο google.

Προσθήκη Του Google My Business Απευθείας Στο Google Maps

Για να προσθέσετε τη δική σας επιχείρηση πρέπει να εισάγετε τα στοιχεία της επιχείρησής σας μέσω του Google My Business και να ακολουθήσετε αυτά τα βήματα:

 • Ανοίξτε το Google Maps και βρείτε την τοποθεσία της επιχείρησής σας.
 • Τοποθετήστε την πινεζα στην οδό της επιχείρησης σας.
 • Κάντε κλικ στο “Προσθέστε την επιχείρηση σας”. (Όπως φαίνεται στην εικόνα παρακάτω.)
Προσθήκη Του Google My Business Απευθείας Στο Google Maps
Προσθήκη Του Google My Business Απευθείας Στο Google Maps
 • Εισαγάγετε το όνομα της επιχείρησής σας και τη διεύθυνσή σας.
 • Επιλέξτε την κατηγορία της επιχείρησής σας από τη λίστα που παρέχεται. (όπως εμφανίζεται στην παρακάτω εικόνα.)
Εισαγωγή Επωνυμίας & Κατηγορίας Επιχείρησης Google My Business
Εισαγωγή Επωνυμίας & Κατηγορίας Επιχείρησης Google My Business
 • Επιλέξτε το κουμπί “Επόμενο” και ακολουθήστε τα βήματα.

Εγγραφή στο Google My Business – Η Επιχείρησή Μου

Το πρώτο βήμα για να βάλετε την επιχείρησή σας στο Google Maps είναι να δημιουργήσετε ένα προφίλ στο Google My Business.

Αυτό είναι ένας διαδικτυακός κατάλογος για επιχειρήσεις, ο οποίος είναι συνδεδεμένος με το Google Maps. Αυτός ο κατάλογος δίνει τη δυνατότητα στους επισκέπτες να βρίσκουν τις επιχειρήσεις που ψάχνουν όταν αναζητούν κάτι κοντά τους στους χάρτες.

Οι χρήστες μπορεί να ψάχνουν στον χάρτη “Εστιατόρια κοντά μου” “Κατάστημα με παπούτσια κοντά μου”

Είναι η ιδανική ευκαιρία σας να εμφανισθείτε στον χάρτη! Αυξήστε τους πελάτες σας!
Εστιατόρια κοντά μου Google My Business Παράδειγμα
Εστιατόρια κοντά μου Google My Business Παράδειγμα

Δημοφιλείς αναζήτηση για παράδειγμα είναι το “Εστιατόριο κοντά μου”, εκεί θα πρέπει να εμφανίζεται η επιχείρηση σας και οι υπηρεσίες που προσφέρει το κατάστημα – επιχείρησή σας. Προσθέστε το κατάστημα σας στην google τώρα!

Συμπληρώστε Σωστά Το Προφίλ Σας

Μόλις έχετε δημιουργήσει το προφίλ σας στο Google My Business, είναι σημαντικό να συμπληρώσετε όλες τις πληροφορίες για την επιχείρησή σας.

Αυτό περιλαμβάνει τη διεύθυνση της επιχείρησής σας, τα ωράρια λειτουργίας, τον τομέα σας και άλλες σχετικές πληροφορίες.

Επίσης, μπορείτε να προσθέσετε φωτογραφίες και βίντεο για την επιχείρησή σας, που μπορούν να βοηθήσουν στην προβολή της και στην αύξηση της αξιοπιστίας της και την αλληλεπίδραση με το κοινό σας. Απλά μέσα από το επιχειρηματικό προφίλ google.

Επιβεβαίωση Του Προφίλ Της Επιχείρησης Σας

Για να επιβεβαιώσετε το προφίλ σας στο Google My Business, θα χρειαστεί να παρέχετε κάποιες πληροφορίες σχετικά με την επιχείρησή σας, όπως έναν αριθμό τηλεφώνου και μια διεύθυνση αλληλογραφίας.

Μπορείτε να επιλέξετε τη μέθοδο επιβεβαίωσης που σας βολεύει περισσότερο, ανάλογα με τις διαθέσιμες επιλογές στην περιοχή σας.

Πλεονεκτήματα Google My Business

Υπάρχουν αρκετά πλεονεκτήματα με την προσθήκη της επιχειρησης – εταιρεία σας στο Google Η Επιχείρηση Μου, ας τα δούμε αναλυτικότερα παρακάτω.

Αλληλεπίδραση Με Τους Πελάτες Σας

Ένα από τα πλεονεκτήματα του Google My Business είναι ότι σας δίνει τη δυνατότητα να αλληλεπιδράτε με τους πελάτες σας.

 • Μπορείτε να απαντάτε στις κριτικές που λαμβάνετε, να αναρτάτε προσφορές και εκδηλώσεις και να απαντάτε σε ερωτήσεις πελατών.
 • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Google My Business για να στείλετε μηνύματα στους πελάτες σας. Αυτό σας επιτρέπει να επικοινωνήσετε άμεσα μαζί τους και να ανταποκριθείτε σε ερωτήσεις ή ανησυχίες που μπορεί να έχουν σχετικά με την επιχείρησή σας.
 • Να δημοσιεύετε προσφορές για συγκεκριμένα είδη και για συγκεκριμένο διάστημα.
 • Προσθήκη προιόντων.
 • Να απαντάτε σε κριτικές που αφήνουν οι πελάτες σας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αλληλεπίδραση με τους πελάτες σας μπορεί να βελτιώσει τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνονται την επιχείρησή σας και να αυξήσει την πιθανότητα επιστροφής τους στο μέλλον.

Παρακολούθηση Των Επιδόσεων Σας Μέσω Στατιστικών

Το Google My Business σας επιτρέπει επίσης να παρακολουθείτε τις επιδόσεις της επιχείρησής σας στο Google Maps και στην αναζήτηση του Google.

Μπορείτε να δείτε τον αριθμό των προβολών της επιχείρησής σας, την αριθμό των επισκέψεων στον ιστότοπό σας και τον αριθμό των κλήσεων που λαμβάνετε από το προφίλ σας στο Google My Business.

Αυτό σας επιτρέπει να αξιολογήσετε την απόδοση της επιχείρησής σας στο Google και να βελτιστοποιήσετε το περιεχόμενό σας ανάλογα.

Συμπέρασμα

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι επιχειρήσεις που εμφανίζονται στο Google Maps έχουν σημαντικά περισσότερες πιθανότητες να επισκεφθούνται από τους πελάτες, επομένως είναι σημαντικό να δημιουργήσετε το προφίλ της επιχείρησής σας στο Google Maps και να το ενημερώνεται συχνά με νέες πληροφορίες.

Συνοψίζοντας, η προβολή της επιχείρησής σας στο Google Maps μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση της επισκεψιμότητας της και της πελατείας σας. Ακολουθώντας τα βήματα που αναφέρθηκαν παραπάνω, μπορείτε να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο Google My Business και να προσθέσετε την επιχείρησή σας στο Google Maps.

Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να επωφεληθείτε από τη δύναμη του Google Maps και να αυξήσετε την παρουσία και την επισκεψιμότητα της επιχείρησής σας στο διαδίκτυο.

Pan Sotos

Ιδρυτής Του Groweb.gr. Προσπαθεί να μοιραστεί τις γνώσεις του και τη αγάπη του για το Affiliate Marketing, το WordPress και το SEO. Μπορείτε να βρείτε τον Soto στο Twitter και LinkedIn και στην παρέα μας στο Discord

Σχολιάστε