Email Marketing Τι Είναι; Γιατί Χρειάζεται Στο Affiliate Marketing;

Μια μέθοδος του digital marketing είναι και το email marketing. Αποτελεί μια από τις πιο αποτελεσματικές τεχνικές στο affiliate marketing.

Με τη χρήση του email marketing, οι affiliate marketers μπορούν να προωθήσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σε μεγάλο αριθμό ανθρώπων σε σύντομο χρονικό διάστημα και με αρκετά καλά αποτελέσματα με μικρό έως και καθόλου κόστος.

Στο affiliate marketing, οι marketers προωθούν προϊόντα και υπηρεσίες τρίτων εταιρειών και λαμβάνουν προμήθειες για κάθε πώληση ή πελάτη που αποστέλλεται από τον ιστότοπο τους. Η χρήση του email marketing μπορεί να αυξήσει τον αριθμό των πωλήσεων και των πελατών που παραπέμπονται στον ιστότοπο της εταιρίας που γίνεται η αγορά – πώληση. Αναλυτικότερα στο άρθρο affiliate marketing για αρχάριους.

Γιατί Είναι Σημαντικό Το Email Marketing;

Στο email marketing, οι marketers ή affiliates στέλνουν ένα email στους συνδρομητές ή στους χρήστες τους προωθώντας προϊόντα ή υπηρεσίες τρίτων. Η επιτυχία του email marketing εξαρτάται από το περιεχόμενο του email και το πόσο καλά στοχεύει το κοινό τους.

Για να δημιουργήσουν επιτυχημένες εκστρατείες email marketing, οι affiliates πρέπει να γνωρίζουν το κοινό τους και τα ενδιαφέροντά τους, καθώς και να προσφέρουν αξία στα email τους με καλά σχεδιασμένο, δομημένο και πειστικό περιεχόμενο. Επίσης, πρέπει να τηρούν τους κανονισμούς περί spam γιατί το πρόστιμο είναι ασύμφορο και επιτρέπεται να στέλνουν μόνο σε email διεύθυνσης σε συνδρομητές που έχουν δώσει τη συγκατάθεσή τους.

Τρόποι Αύξησης Email

Ένας από τους τρόπους για να αυξήσετε την αποτελεσματικότητα του email marketing σας είναι να χρησιμοποιείτε αυτοματοποιημένα email, όπως τα newsletters και τα follow-up emails. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να προγραμματίσετε την αποστολή emails στους συνδρομητές σας, εξοικονομώντας χρόνο και προσφέροντας επαγγελματική εικόνα.

Επίσης, η ανάλυση και η παρακολούθηση των μετρήσεων του email marketing σας μπορεί να βοηθήσει να βελτιώσετε τη στρατηγική σας. Μπορείτε να παρακολουθήσετε τον αριθμό των email που ανοίχτηκαν, που διαβάστηκαν, των κλικ και των μετατροπών που πραγματοποιήθηκαν από την αποστολή των email σας. Είναι μετρήσιμα στοιχεία που αξίζει να αφιερώσετε λίγο χρόνο.

Βασικά Βήματα Επιτυχημένης Καμπάνιας Email Marketing

Βήμα 1

Το πρώτο βήμα σε μια καμπάνια email marketing είναι η δημιουργία σωστού και σχετικού περιεχομένου και αποστολή στην λίστα εγγεγραμένων χρηστών του email σας.

Βήμα 2

Επεξεργασία και χρήση προτύπων για το σωστό περιεχομένου σύμφωνα με τις ανάγκες του κοινό σας για διατήρυση του.

Βήμα 3

Δώστε προσοχή στον τίτλο του θέματος του email για άυξηση του ποσοστού των χρηστών που θα ανοίξουν, θα διαβάσουν και θα κάνουν κλικ μέσα στο email σας ώστε να επισκευφθούν τον ιστότοπο σας.

Βήμα 4

Καθιέρωση μια επαναλαμβόμενης στρατηγικής για κτίσιμο σχέσης εμπιστοσύνης με το κοινό σας. Μια καλή ιδέα θα ήταν η αποστολή των νέων άρθρων του blog σας ή ενημέρωση για νέες δυνατότητες.

Βήμα 5

Δώστε ιδιαίτερη έμφαση στον σχεδιασμό του κειμένου του ενημερωτικoύ δελτίου σας. Από τον τίτλο, το κείμενο έως τα κουμπιά και τα χρώματα.

Αν ακολουθήσετε όλα τα παραπάνω βήματα τότε σίγουρα η στρατηγική email marketing σας θα βοηθήσει να αυξήσετε τους χρήστες αλλά και γιατί όχι τα έσοδα σας.

Εταιρείες Email Marketing

Για να δουλέψει όμως το email marketing μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εταιρείες αποστολής email οι οποίες είναι:

Η Mailchimp είναι μια από τις ποιοι γνωστές εταιρίες στο email marketing με εκατομμύρια πελάτες από όλο των κόσμο. Με την εγγραφή υπάρχει δωρεάν αποστολή email μέχρι 500 email λίστα και έως 1,000 email αποστολή τον μήνα. Μπορείς να κάνεις εύκολα τα πρώτα βήματα στο email marketing.

Η Moosend είναι μια Ελληνική εταιρεία email marketing που δραστηριοποιείται από το 2012 και πρόσφατα εξαγοράστηκε από μια πολυεθνική. Έχει πολλές δυνατότητες και δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει από την Mailchimp.

Στο δωρεάν πρόγραμμα της έχει λίστα έως 1,000 email και αποστολή τον μήνα χωρίς περιορισμό. Επίσης παρέχει δοκιμή 30 ημερών χωρίς χρέωση.

Στρατηγική Email Marketing

Τέλος, το email marketing είναι μια πολύ καλή επιλογή για τους affiliate marketers που θέλουν να αυξήσουν τις πωλήσεις και να προωθήσουν τα προϊόντα τους σε μεγαλύτερο αριθμό ανθρώπων.

Μια σωστή στρατηγική για το email marketing μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση του εισοδήματός σας και τη βελτίωση της συνολικής απόδοσής σας ως affiliate marketer.

Μια αποδοτική στρατηγική email marketing θα μπορούσε να είναι η δημιουργία περιεχομένου ανάλογα με τα προϊόντα που προωθούμε και αποστολή τους στην λίστα με τα μέλη η ακόμα και τοποθέτηση συνδέσμων κατευθείαν μέσα στο περιεχόμενο του ενημερωτικού δελτίου.

Για να γίνει αύξηση της λίστας με τα μέλη είναι απαραίτητο να τοποθετηθεί μια φόρμα εγγραφής έτσι ώστε τα ενδιαφερόμενα μέλη να μπορούν να τοποθετήσουν το email τους.

Pan Sotos

Ιδρυτής Του Groweb.gr. Προσπαθεί να μοιραστεί τις γνώσεις του και τη αγάπη του για το Affiliate Marketing, το WordPress και το SEO. Μπορείτε να βρείτε τον Soto στο Twitter και LinkedIn και στην παρέα μας στο Discord

Σχολιάστε